Onze werkwijze

Aan de hand van uw wensen, de zorg die u nodig heeft en uw budget stellen we u deskundige en gediplomeerde zorgprofessionals voor. Bij een klik en een goed gevoel vormen zij een hecht team dat uw zorg realiseert op momenten wanneer u dat wilt. De zorgverlening stemmen we gezamenlijk af op uw individuele wensen. De zorgprofessionals zijn bij u thuis te gast. Door de klik en band tussen u en de zorgprofessionals voelt het al snel vertrouwd dat er zorgverleners bij u thuis zijn. Ook onze collega’s die op kantoor de planning verzorgen zijn betrokken vaklieden die als geen ander begrijpen hoe waardevol het is om op voor u belangrijke momenten de juiste zorg te ontvangen.

Hoe wij met u samenwerken

Ieder mens en iedere zorgvraag is uniek. Haghevoorde levert maatwerk en stemt zorg af op individuele wensen en situaties. Voor persoonlijke zorg is geen algemene oplossing. De beste zorg wordt geleverd door zorgprofessionals met passie voor hun vak, net als wij die hebben. Deze passie hebben we vertaald naar een visie en aanpak die gewaardeerd wordt door zowel onze cliënten als zorgverleners.

home foto 2

Onze aanpak

De dienstverlening van Haghevoorde omvat particuliere thuiszorg afgestemd op de individuele zorg- en verpleegbehoeften. In een kennismakingsgesprek bespreken we uw primaire zorgvragen en vertelt u ons uw wensen en gewoonten. In het door Haghevoorde ontwikkelde zorg-leefplan staan uw wensen centraal en noteren we de gemaakte afspraken en zorgdoelen. Hierin houden we ook de voortgangsrapportage bij. Ook evalueren we de verleende zorg regelmatig met u.

Wanneer particuliere zorgdienstverlening?

Als u, in uw eigen vertrouwde omgeving, behoefte heeft aan zorg. Zorg die is afgestemd op uw wensen en situatie en waarbij u de regie behoudt. U bepaalt welke zorg u graag ontvangt en hoeveel zorg u wilt ontvangen. Dit kan 2 uur per dag maar bijvoorbeeld ook 12- of 24-uur durende zorg zijn. De zorg financiert u op basis van uw persoonsgebonden budget (pgb). U doet uw eigen inkoop met eigen middelen. Ook zonder zorgindicatie maakt u gebruik van de diensten van Haghevoorde.

Ontlasting van familie en mantelzorgers

Onze dienstverlening omvat particuliere thuiszorg afgestemd op individuele zorg- en verpleegbehoeften. Tijdens een kennismaking bespreken we uw primaire zorgvragen en deelt u ons uw wensen en gewoonten. In het door Haghevoorde ontwikkelde zorg-leefplan staan uw wensen centraal en noteren we de gemaakte afspraken en zorg doelen. Hierin houden we ook de voortgangsrapportage bij. Regelmatig evalueren we de verleende zorg met u.

Eigen regie

Het is soms lastig erkennen dat u zorg nodig heeft. Voor familieleden en naasten is vaak al duidelijk dat u zorg nodig heeft. U probeert het misschien zo lang mogelijk uit te stellen of zelfs te ontkennen. Dat is heel begrijpelijk als u het ons vraagt. U heeft lang zelfstandig geleefd; dan kan het heel wat zijn om aan te geven dat het niet meer zo eenvoudig gaat. We werken daarom met u samen; u behoudt de regie in eigen huis. U geeft bijvoorbeeld aan welke zorg u wilt ontvangen, op welke tijdstippen en voor hoe lang.

We zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van kwaliteitszorg vanaf minimaal 2 tot 24 uur aaneengesloten zorg per dag. Haghevoorde staat voor flexibel inzetbare zorg door betrokken zorgprofessionals.